Cryptologisch I

Cryptologisch I is een leuke uitdaging voor leerlingen met enige begaafdheid op taalgebied. De leerling leert stap voor stap om de geheimen van een cryptische omschrijving te ontdekken.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-017-8 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Taalbegaafde leerlingen in de bovenbouw worden uitgedaagd door de boeken Cryptologisch I en II, waarin ze stap voor stap de geheimen van de cryptische omschrijving ontdekken. Ze worden aangemoedigd zich vast te bijten in een van de lastigste kruiswoordpuzzels: het cryptogram. De leerling krijgt uitleg over de tien meest voorkomende ‘sleutels’ om het verborgen woord in een cryptogram te vinden. Voor het vinden van de juiste sleutel moet de leerling logisch denken, wat de titel van deze boeken voor taalvaardige doorzetters verklaart.

Cryptologisch legt zo een stevige basis voor het kunnen oplossen van cryptogrammen met twee sterren. De boeken zijn geschikt voor klassikaal en zelfstandig werken.

Cryptologisch I is een leuke uitdaging voor leerlingen met enige begaafdheid op taalgebied. De leerling leert stap voor stap om de geheimen van een cryptische omschrijving te ontdekken. Elk hoofdstuk begint met een korte uitleg (‘Wat je moet weten’), gevolgd door enkele voorbeelden. In de oefeningen die erop volgen, probeert de leerling cryptogrammen op te lossen. Daarna kan de leerling zelf enkele cryptogrammen bedenken, waarbij gebruik gemaakt mag worden van een woorden- of spreekwoordenboek. In de boeken zijn handige ‘crypto-tips’ opgenomen. Door het vinden van synoniemen en homoniemen en door associatief woordgebruik wordt de taalvaardigheid vergroot en de woordenschat uitgebreid.

Extra informatie

Groepen

, ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…