Kerndoeltrainer Geld & Geldzaken A

De Kerndoeltrainer Geld & Geldzaken A richt zich op het rekenen met bedragen met hele euro’s t/m 100, maar ook op allerlei zaken die te maken hebben met het omgaan met geld, zoals geld lenen en sparen. Kerndoel 33 vormt hierbij het uitgangspunt van deze serie.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-407-7 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Alles draait om geld zou je kunnen denken. Gelukkig is dat niet zo, maar geld speelt wel een hele belangrijke rol in ons leven. Het is dan ook goed dat kinderen al op jonge leeftijd leren verstandig met geld om te gaan. Kinderen krijgen vaak zakgeld of een extra zakcentje bij een mooie prestatie. Hoeveel heb je al gespaard? Hoeveel heb je nodig voordat je iets kan kopen? Wat krijg je terug als je niet gepast betaald? Vragen waar kinderen mee bezig zijn als ze met geld te maken krijgen.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn.
Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Geld & Geldzaken richt zich op het rekenen met bedragen, maar ook op allerlei zaken die te maken hebben met het omgaan met geld, zoals geld lenen en sparen. Kerndoel 33 vormt het uitgangspunt van deze serie waarbij wij dit kerndoel hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Bijna ieder deelgebied begint met een uitlegpagina met verduidelijkende afbeeldingen. Na het oefenen met de betekenis van de verschillende munten en biljetten wordt vervolgens met concrete en betekenisvolle opdrachten het rekenen en omgaan met geld verder geoefend. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Geld & Geldzaken A bevat gevarieerde en betekenisvolle oefeningen met hele euro’s t/m 100.

Aflezen munten & biljetten van hele euro’s t/m 100
In het blok Aflezen munten & biljetten t/m 100 wordt geoefend met het herkennen en benoemen van de munten van 1 en 2 euro en de biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro. Ook het ontdekken van de verschillende waardes van deze munten en biljetten komt aan bod.

Omgaan met geld door referenties
In het blok Omgaan met geld door referenties wordt de waarde van geld gekoppeld aan verschillende producten. Door deze koppeling krijgen kinderen inzicht in de verschillende waardes van geld.

Geld wisselen met hele euro’s t/m 100
In het blok Geld wisselen met hele euro’s t/m 100 wordt geoefend met de verschillende manieren waarmee je bedragen met munten van 1 en 2 euro en biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro kunt wisselen
zonder waardeverlies.

Gepast betalen met hele euro’s t/m 100
In het blok Gepast betalen met hele euro’s t/m 100 moet met de munten van 1 en 2 euro en de biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro bedragen gepast betaald worden.

Niet gepast betalen met hele euro’s t/m 100
In het blok Niet gepast betalen met hele euro’s t/m 100 gaat het erom dat wanneer je niet gepast kunt betalen, je probeert zo gepast mogelijk te betalen. Vervolgens reken je uit hoeveel je teveel hebt betaald en dus terugkrijgt. Dit kan door aan te vullen of het verschil te berekenen.

Rekenen met hele euro’s t/m 100
In het blok Rekenen met hele euro’s t/m 100 worden er allerlei bewerkingen met geld gemaakt.

Schattend rekenen met hele euro’s t/m 100
In het blok Schattend rekenen met hele euro’s t/m 100 wordt geleerd hoe je het beste kunt schatten bij geldbedragen.

Rekenen met korting met hele euro’s t/m 100
In het blok Rekenen met korting met hele euro’s t/m 100 worden een aantal verschillende manieren waarop korting wordt gegeven behandeld. Dit zijn korting in geld, 2 halen 1 betalen en 2e halve prijs.

Geld in context met hele euro’s t/m 100
In het laatste blok Geld in context met hele euro’s t/m 100 moet uit een context de juiste bewerking gezocht en toegepast worden.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…