Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen B

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen B richt zich op de tafels 1 t/m 6 en 10, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-395-7 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Steeds hetzelfde getal optellen? Als je er geen tijd voor hebt, kun je beter vermenigvuldigen. Het is dan wel belangrijk om inzicht in keersommen te hebben en om de tafels te automatiseren. Om dit te ontwikkelen ga je stap voor stap van concreet naar abstract. Met strategieën wordt geleerd om makkelijke tafels te gebruiken bij moeilijke opgaven, en om met keersommen de deeltafels onder de knie te krijgen.

Individuele aandacht past goed bij het onderwijs van deze tijd. Onze visie is dat elke leerling zijn eigen leerbehoefte heeft en een persoonlijk leertraject wil volgen. Het kan zijn dat een leerling wel goed kan optellen, maar nog te weinig inzicht heeft in de getalstructuur. Of dat het automatiseren van de tafels goed gaat, maar dat de getalrelaties lastig te herkennen zijn.
Voor dit soort situaties is de Kerndoeltrainer ontwikkeld. We hebben gemerkt dat binnen het onderwijs de behoefte groot is aan een concrete uitwerking van de richtinggevende kerndoelen waarmee de leerling zich voorbereiden kan op de toekomst.

De Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen richt zich op de tafels en deeltafels, en alle handelingen die daarbij komen kijken. Kerndoelen 27, 28, 29 en 30 vormen het uitgangspunt van deze serie waarbij wij de kerndoelen hebben uitgewerkt in concrete leerdoelen per niveau, die elk een deelgebied van de leerlijn omvatten. Met concrete en betekenisvolle opdrachten wordt stap voor stap naar de abstracte tafels toegewerkt. Ook allerlei handige strategieën worden hierbij niet vergeten. Uiteindelijk gaat het er om de handelingen snel uit te voeren waardoor ingewikkelde berekeningen minder tijd zullen kosten. Achterin staat een overzicht van de gehele leerlijn.

Kerndoeltrainer Vermenigvuldigen & Delen B bevat gevarieerde en betekenisvolle oefeningen uit de tafels 1 t/m 6 en 10 met de volgende leerdoelen:

Herhaald tellen t/m 100
In het blok Herhaald tellen t/m 100 wordt gebruik gemaakt van onder andere dobbelstenen, wielen en getallenlijnen om het herhaald tellen in stappen met 3, 4, 6 en 10 inzichtelijk te maken.

Groeperen en verdelen t/m 100
In het blok Groeperen en verdelen t/m 100 wordt geoefend met het maken van groepjes van 3, 4, 6 of 10-tallen en het verdelen in 3, 4, 6 of 10-tallen.

Verdubbelen en halveren t/m 100
In het blok Verdubbelen en halveren t/m 100 wordt deze strategie eerst met concrete voorbeelden geoefend waarna de stap naar abstracte getallen en sommen wordt gemaakt.

Omwisselen tafels 1 t/m 6 en 10
In het blok Omwisselen tafels 1 t/m 6 en 10 wordt met deze strategie het inzicht ontwikkeld waarbij het omwisselen van de tafel kan helpen een keersom makkelijker te maken.

Tafels 1 t/m 6 en 10
In het blok Tafels 1 t/m 6 en 10 worden deze tafels inzichtelijk en met behulp van de diverse strategieën aangeboden. Tenslotte wordt er geoefend met het maken van de tafels van 1 t/m 6 en 10. Een handig tafelschema voor de tafel van 3, 4, 6 en 10 ontbreekt hierbij niet.

Extra informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…