• Klokkijken&KalenderlezenA
  • Klokkijken&KalenderlezenA_pg26
  • Klokkijken&KalenderlezenA_pg27
  • Klokkijken&KalenderlezenA_pg28
  • Klokkijken&KalenderlezenA_pg29

Klokkijken & Kalender lezen A

Klokkijken & Kalender lezen A is primair bedoeld voor kinderen in groep 3 & 4 waarbij op een leuke manier geoefend met de tijd zoals we die in het dagelijks leven tegenkomen.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-359-9 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Overal zijn klokken en tijd is belangrijker dan ooit. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg beginnen om de klok te kennen en de kalender te begrijpen. Dat is precies waar de serie Klokkijken & Kalender lezen voor bedoeld is.

In deze oefenboeken wordt op een leuke manier geoefend met de tijd zoals we die in het dagelijks leven tegenkomen. De kinderen kunnen de uren, halve uren, kwartieren, minuten en seconden oefenen op analoge klokken en digitale klokken, maar maken ook kennis met allerlei aspecten rond het fenomeen tijd. Regelmatig komt tijdsbegrip en tijdsduur aan bod in de opdrachten, ze kunnen verbanden leggen met verschillende tijdseenheden en wordt er ingegaan op tijd in situaties die voor de kinderen herkenbaar zullen zijn. Regelmatig wordt uitleg gegeven bij de onderwerpen.

De serie bestaat uit drie oefenboeken en is te gebruiken in groep 3 t/m 8. De opdrachten zijn afwisselend waardoor de kinderen gemotiveerd blijven om deze soms lastige stof te oefenen en te beheersen. De serie sluit goed aan op kerndoel 33.

 

Klokkijken & Kalender lezen A
Deel A is primair bedoeld voor kinderen in groep 3 & 4.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Hele uren op analoge en digitale klok
Halve uren op analoge en digitale klok
Kwartieren op analoge klok
Tijdsduur en tijdsbegrip met hele en halve uren
Tijdsvolgorde
Dagen van de week
Maanden van het jaar
Dagritme

Bijkomende informatie

Groepen

,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied

Andere suggesties…