Leeshulpjes

Voor een aantal leerlingen gaat leren lezen niet vanzelf, maar met Leeshulpjes  wordt lezen weer een positieve ervaring!

 15,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-420-6 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Voor een aantal leerlingen gaat leren lezen niet vanzelf. Ze hebben moeite met het verschil tussen korte en lange klinkers, verwisselen b en d, vinden het onthouden van de tweetekenklinkers lastig of blijven hardnekkig spellen. Dit kan bij beginnende lezers voor veel frustratie zorgen en daardoor kan de motivatie om te lezen flink afnemen.

Leeshulpjes uit de reeks Samen Werk is speciaal geschreven voor kinderen waarbij het aanvankelijk leesproces moeizaam verloopt. De teksten zijn geschreven naar aanleiding van foto’s van kleine beestjes. Via de avonturen van deze ‘leeshulpjes’ kunnen leesmoeilijkheden en lastige klinkers op een leuke manier ingeoefend worden.

Naast de foto met tekst wordt er didactische informatie gegeven, soms met een handig trucje, vaak met een leuke extra oefening of spelletje. De foto gaat vergezeld van leuke weetjes over het diertje om je samen met het kind te verwonderen over de wereld van deze kleine leeshulpjes. Alle teksten zijn op niveau groep 3.

Voorin het boekje is beschreven op welke manier de didactiek van herhaald lezen zo opgebouwd kan worden dat er altijd succeservaringen worden opgedaan. Hierdoor is het boekje ook heel geschikt voor ouders die op een gezellige manier willen oefenen met hun kind.

Met  Leeshulpjes  wordt lezen weer een positieve ervaring!

Naast het boekje zijn er ook Werkbladen te krijgen om nog meer te oefenen.

Samen Werk is oefenmateriaal waarbij extra begeleiding van leerkracht of ouder wordt verwacht.

 

Recensie op Kinderboekenjuf.nl

‘In dit boekje worden aan de hand van foto’s van kleine beestjes (de leeshulpjes), teksten en oefeningetjes aangeboden om deze moeilijkheden op een leuke manier in te oefenen.’

Lees de volledige recensie

Extra informatie

Groepen

Leerbehoeften

Reeks

Soort

Vakgebied