Max en de sprekende boom

Max loopt op weg naar huis te dromen. Bij de oude boom hoort hij een diepe zucht en begint deze te spreken. Waarom doet ie dat?

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-441-1 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Max loopt op weg naar huis te dromen. Bij de oude boom hoort hij een diepe zucht en begint deze te spreken. Waarom doet ie dat? Stap voor stap vertelt de boom aan Max in korte verhaaltjes over het bijzondere leven van de boom. Deze zijn aanleiding om op een spannende manier het thema bos verder te  ontdekken.  Vragen als ‘hoe groeit een boom?ʼ, ‘hoe ziet de stam eruit?ʼ, ‘wat gebeurt er precies in een blad van een boom?ʼ en ‘wat is fotosynthese?’ worden uitvoerig beantwoord en uitgelegd. Ook thema’s als ‘spinnenʼ, ‘mierenʼ en ‘gevaren voor het bos’ komen aan de orde. Naast tekst wordt de inhoud van dit werkboek ondersteund met talrijke foto’s, illustraties en tekeningen. Ook zijn er veel opdrachten, experimenten en YouTube filmpjes die de stof verder verduidelijken.

De reeks ‘Natuurʼ van Braintalent omvat vier werkboeken over Max die de spannende wereld om zich heen ontdekt. De werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor begaafde en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw, die meer uitdaging nodig hebben. Ze kunnen gebruikt worden in kleine plusgroepen, maar zijn ook heel geschikt om klassikaal ingezet te worden, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus. De inhoud biedt verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof.

Voor de leerkracht is er een handleiding met antwoorden en achtergrondinformatie beschikbaar. Hierin zijn bij de opdrachten moeilijkheidsgraden aangebracht, zodat de leerkracht makkelijker kan beslissen welke opdracht het beste bij het niveau van de leerling past. Door de extra informatie in de handleidingen kan de leerkracht in sommige situaties naar eigen zicht de opdracht verder uitbouwen.
De serie is origineel in het Duits verkrijgbaar.

In samenwerking met
Diasso

 

 

Recensie van Sylvia Drent in Digitaal handelingsprotocol begaafdheid (DHH)

‘De reeks Natuur past binnen het natuuronderwijs, maar is zeker ook breder in te zetten, bijvoorbeeld bij begrijpend lezen of het werken aan projecten. De vragen zijn over het algemeen open en zetten aan tot analytisch en creatief denken. De onderwerpen zijn interessant voor begaafde leerlingen. Voordeel van het materiaal is dat het ook klassikaal kan worden ingezet, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus.’

Extra informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…