Max wordt het heet onder zijn voeten

Max gaat samen met zijn opa en de hond Boris op reis naar de Vesuvius in Italië. Ze onderzoeken de vulkaan.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-443-5 Categorieën: , Tag:

Gratis verzending vanaf € 50,00

Onze levertijd is 2-3 werkdagen

Bedrijven kunnen op factuur bestellen

Beschrijving

Max kan er gewoon niet van slapen! Morgen gaat hij samen met zijn opa en de hond Boris op reis naar de Vesuvius in Italië. Opa is geoloog en onderzoekt vulkanen, hoe interessant en spannend is dat! Zeker als opa laat zien dat de scheuren in de aarde groter zijn geworden sinds de vorige keer dat hij er was. In dit werkboek neemt Max en zijn opa, de leerlingen mee op reis om meer te weten te komen over ‘het ontstaan van de aarde’, ‘de beweging van de aardplaten’ en ‘het binnenste van de vulkaan’.

Ook vragen als ‘hoe stierven de dinosauriërs massaal uit?ʼ, ‘kun je een lavastroom tegenhouden?ʼ en ‘beïnvloeden supervulkanen ons klimaat?ʼ worden op een leuke manier beantwoord. Naast tekst wordt de inhoud van dit werkboek ondersteund met talrijke foto’s, illustraties en tekeningen. Ook zijn er veel opdrachten, experimenten en YouTube filmpjes die de stof verder verduidelijken.

De serie ‘Natuurʼ van Braintalent omvat vier werkboeken over Max die de spannende wereld om zich heen ontdekt. De werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor begaafde en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw, die meer uitdaging nodig hebben. Ze kunnen gebruikt worden in kleine plusgroepen, maar zijn ook heel geschikt om klassikaal ingezet te worden, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus. De inhoud biedt verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof.

Voor de leerkracht is er een handleiding met antwoorden en achtergrondinformatie beschikbaar. Hierin zijn bij de opdrachten moeilijkheidsgraden aangebracht, zodat de leerkracht makkelijker kan beslissen welke opdracht het beste bij het niveau van de leerling past. Door de extra informatie in de handleidingen kan de leerkracht in sommige situaties naar eigen zicht de opdracht verder uitbouwen.

De serie is origineel in het Duits verkrijgbaar.

In samenwerking met
Diasso

 

 

Recensie van Sylvia Drent in Digitaal handelingsprotocol begaafdheid (DHH)

‘De reeks Natuur past binnen het natuuronderwijs, maar is zeker ook breder in te zetten, bijvoorbeeld bij begrijpend lezen of het werken aan projecten. De vragen zijn over het algemeen open en zetten aan tot analytisch en creatief denken. De onderwerpen zijn interessant voor begaafde leerlingen. Voordeel van het materiaal is dat het ook klassikaal kan worden ingezet, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus.’

Extra informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…