• Max-heet-onder-voeten
  • Max-heet-onder-voeten_pg02
  • Max-heet-onder-voeten_pg16
  • Max-heet-onder-voeten_pg17
  • Max-heet-onder-voeten_pg18
  • Max-heet-onder-voeten_pg19
  • Max-heet-onder-voeten_pg40

Max wordt het heet onder zijn voeten

Max gaat samen met zijn opa en de hond Boris op reis naar de Vesuvius in Italië. Ze onderzoeken de vulkaan.

€ 9,95

Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
isbn: 978-90-6052-443-5 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Max kan er gewoon niet van slapen! Morgen gaat hij samen met zijn opa en de hond Boris op reis naar de Vesuvius in Italië. Op is geoloog en onderzoekt vulkanen, hoe interessant en spannend is dat! Zeker als opa laat zien dat de scheuren in de aarde groter zijn geworden sinds de vorige keer dat hij er was. In dit werkboek neemt Max en zijn opa, de leerlingen mee op reis om meer te weten te komen over ‘het ontstaan van de aarde’, ‘de beweging van de aardplaten’ en ‘het binnenste van de vulkaan’.
Ook vragen als ‘hoe stierven de dinosauriërs massaal uit?ʼ, ‘kun je een lavastroom tegenhouden?ʼ en ‘beïnvloeden supervulkanen ons klimaat?ʼ worden op een leuke manier beantwoord. Naast tekst wordt de inhoud van dit werkboek ondersteund met talrijke foto`s, illustraties en tekeningen. Ook zijn er veel opdrachten, experimenten en YouTube filmpjes die de stof verder verduidelijken.

De serie ‘Natuurʼ van Braintalent omvat drie werkboeken over Max die de spannende wereld om zich heen ontdekt. De werkboeken zijn speciaal ontwikkeld voor begaafde en hoogbegaafde leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw, die meer uitdaging nodig hebben. Ze kunnen gebruikt worden in kleine plusgroepen, maar zijn ook heel geschikt om klassikaal ingezet te worden, dankzij de opdrachten op verschillende niveaus. De inhoud biedt verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof.
Voor de leerkracht is er een handleiding met antwoorden en achtergrondinformatie beschikbaar. Hierin zijn bij de opdrachten moeilijkheidsgraden aangebracht, zodat de leerkracht makkelijker kan beslissen welke opdracht het beste bij het niveau van de leerling past. Door de extra informatie in de handleidingen kan de leerkracht in sommige situaties naar eigen zicht de opdracht verder uitbouwen.
De serie is origineel in het Duits verkrijgbaar.

In samenwerking met
Diasso

Bijkomende informatie

Groepen

, , ,

Leerbehoeften

Reeks

Soort

,

Vakgebied

Andere suggesties…